Melktapdrachten vanaf eind augustus

melktapdrachten

 

We beginnen binnenkort (eind augustus) met een melktap. Dit is een apparaat waar u zelf op een eenvoudige manier melk kunt aftappen in een eigen fles. Zodra de melktap operationeel is, sturen we een nieuwsbrief naar de ons bekende mailadressen. U kunt ook intekenen op onze melktap-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

 

Koeiendans op afstand

Dit weekeinde gaan waarschijnlijk de koeien weer de wei in. Ze zullen ongetwijfeld dansen, maar dit keer zonder publiek. Dat wil zeggen: zonder lijfelijk aanwezig publiek. We zetten na de tijd een filmpje online. Live streamen gaat niet lukken zijn we inmiddels achter.

 

 

Geen koeiendans 2020

Zoals het nu lijkt gaan de koeien volgende week weer de wei in. Ze zullen dan wel dansen, maar zonder publiek. Uiteraard vanwege het Corona-virus. Jammer, maar het is niet anders

Koeiendans gepland op zondag 31 maart om 13.00 uur

stal

 

Zoals het nu lijkt, gaan de koeien zondagmiddag om 1 uur naar buiten. Iedereen is welkom vanaf 12 uur (bakje koffie erbij). Om 13.00 uur doen we dan deur van de stal open.

Mocht het weer de komende dagen tegenvallen, dan kan het zijn dat we de koeiendans verschuiven. Houdt daarom de site in de gaten (www.obio.nl)

De koeien kunnen bijna weer de wei in...

Na het regenwater van de laaste paar weken, begint het land nu weer aardig op te drogen. Wij verwachten dat de koeien in het weekeinde van 30 en 31 maart weer naar buiten kunnen. Of het kan, hangt af van hoe snel het land droog genoeg is. De weerberichten zijn hoopvol.

Als de koeien naar buiten gaan, houden we natuurlijk weer de jaarlijkse koeiendans. Via de site en andere kanalen houden we jullie op de hoogte op welke dag en tijd de koeien naar buiten gaan.

Koeiendans verplaatst naar zaterdag 14 april

Omdat het weerbericht voor zondag wat regenachtig is, laten de koeien morgen naar buiten. Voor dan wordt droog weer verwacht. Omdat het weerbericht niet zo heeel stabiel is de laatste tijd, is het wel goed om voor de zekerheid morgenochtend nog even op de site te kijken.

Op zaterdag 14 april bent u  vanaf 12.00 uur welkom.  Dan staat de koffie klaar. Om 13.00 uur gaan de deuren open.

Koeiendans op zondag 15 april.

Als er vrijdag en zaterdag niet teveel regen valt, gaan de koeien zondag 15 april naar buiten. Vanaf 11 uur staat de koffie en koek klaar, om 12.00 uur doen we de staldeur open.

Kijk voor de zekerheid zondagochtend nog even op de site (want je weet het nooit met het weer ....)

Binnenkort weer koeiendans, datum nog niet bekend

Ook dit jaar houden we weer de jaarlijkse koeiendans. Het weiland is nu nog te nat, maar zodra het droog genoeg is, gaan de koeien naar buiten. Zoals het nu lijkt wordt dat of het komende weekeinde of het weekeinde daarna (14 of 15 april). Als er meer zicht is op een datum, sturen we een nieuwsbrief.

Mooie voorstellingen Koning van het Grasland

Van donderdag 22 juni tot en met zondag 25 juni was ons bedrijf gastheer van de voorstelling Koning van het Grasland van Pier21 en toneelgroep Jan Vos. Voorafgaande aan de voorstelling was er gelegenheid een hapje te eten. Hieronder een paar foto's van René den Engelsman.

 

 simmerdeis 1  simmerdeis 2

simmerdeis 3   simmerdeis 4

simmerdeis 5   simmerdeis 6

 

Lekker naar de bioboer op 18 juni

lekkernaarbioboer2Net als andere jaren houden we ook dit jaar weer een open dat in het kader van Lekker naar de Bioboer. Ons bedrijf is zondag 17 juni open van 11 uur 's ochtends tot half vier 's middags. Iedereen is welkom om kennis te maken met onze manier van boeren. U wordt uitgenodigd de weilanden in te gaan, kruiden te zoeken, de koeien te bekijken of gewoon te genieten van de rust in de wei. 

Tot ziens op de 18e juni!

Koeien onder grote belangstelling de wei in

kodûdnsjen2017Onder grote belangstelling gingen de koeien ook dit jaar weer voor het eerst de wei in. We schatten dat er een kleine 400 mensen getuige waren van het spectakel. Hopelijk wordt het een lange weidezomer maar dat blijft natuurlijk afwachten......

De verrassing is eraf

kijhastderutVandaag gaan de koeien naar buiten. Vanaf 11 uur staat de koffie klaar. Tot straks!

Zondag 2 april is de koeiendans!

IMG 3558We houden komende zondag 2 april de koeiendans. Vanaf 11 uur zijn we 'open'. Voordat de staldeuren open gaan, bieden we u een kopje koffie en koek aan. De bedoeling is dat om 12 uur de staldeuren open gaan.

Mocht het niet doorgaan om wat voor reden dan ook, dan melden we dat zondagochtend op de site.

Hopelijk tot zondag!

 

Datum koeiendans beetje onzeker aan het worden

IMG 1441Vorige week gingen we er van uit dat zondag 2 april de koeiendans zou zijn. Daar gaan we nog steeds van uit, maar de weerberichten voor zondag zijn wat onzeker. We willen tenslotte wel dat er mooi weer bij de koeiendans is. Mocht de komende dagen blijken dat het weer op zaterdag geschikter is dan op zondag, dan wordt de koeiendans zaterdag 1 april (!) gehouden. En dat is dan geen grap.

Vrijdag sturen we een nieuwbrief met de definitieve datum. Als je nog niet ingeschreven bent voor deze nieuwsbrief, schrijf je dan in.

De koeiendans van 2017

neerslagNu de eerste koeien her en der in het land al weer naar buiten gelaten zijn, leek het me goed de situatie op ons bedrijf te beschrijven. Vorige week vrijdag hebben we de mest uitgereden op het land. De grond was toen net droog genoeg om met licht materiaal de mest uit te rijden.

Lees meer...

Alle vee nu weer buiten

IMG 0030Nadat door de vele regen begin juli de koeien en ook de kalveren weer op stal moesten omdat het land te nat was, is nu alle vee al weer meer dan een week volop buiten. Lekker in de wei zoals het hoort.

En nu maar hopen op echt zomerweer....

Meeste vee weer binnen

kijbinnenjulyDoor het natte weer van de afgelopen tijd is het land te nat geworden om het vee nog te kunnen laten weiden. Sinds afgelopen vrijdag staan de melkkoeien en de kalveren weer op stal. Alleen de pinken lopen nog buiten. Zij hebben een perceel dat iets hoger ligt en daarom nog redelijk droog is.

Hopelijk kan het vee later deze week weer naar buiten. Kunnen we dit jaar twee keer genieten van een koeiendans.....

Voorstelling Simmersdeis op zondag 26 juni

simmerdeisEén van de voorstellingen van het jaarlijkse theater en muziekfestival Simmersdeis wordt gehouden op onze boerderij in een kapschuur met uitzicht op de weilanden. Klik hier voor meer informatie.

Lekker naar de boer bij mooi weer!

acherbiologischOp zondag 19 juni (morgen dus) houden we tussen 10.00 en 16.00 uur open dag. De weerberichten zijn goed; het schijnt in ieder geval droog te blijven. Dat betekent dat u lekker de wei in kunt, bij de koeien en het jongvee kunt kijken of gewoon kunt genieten van het landschap en vegetatie.

Daarnaast kunt u producten van Zuiver Zuivel proeven en verzorgen we een korte rondleiding op het bedrijf.

Eén aandachtspuntje: morgen wordt de weg bij ons voor een poosje afgesloten in verband met de Acht van Drachten, een recreatieloop van Beetsterzwaag naar Drachten. Tussen 14.00 en 15.00 uur is de weg afgesloten.

Hopelijk tot morgen!

Warme en mooie koeiendans: ze zijn buiten!

Met prachtig weer zijn de koeien vanochtend naar buiten gelaten. Onder het oog van een paar honderd bezoekers, sprongen de koeien en de kalfjes de wei in. Later op de middag zijn ook de pinken naar buiten gelaten.

Nu zijn er nog een paar kalveren in de stal, maar ook die gaan deze week de wei in. Het voorjaar, nee misschien wel de zomer is begonnen!

Filmpje fan Maurice Hamming

We zijn er klaar voor, zaterdag 7 mei koeiendans!

gjinfoertrochitfoerstekWe zijn klaar voor de koeiendans. De weide is afgerasterd, het gras is groen en het weer lijkt ook helemaal goed te komen. Kortom de deuren gaan morgenochtend om 11 uur gewoon open. Wel willen we de bezoekers vragen een paar huisregeltjes in acht te nemen.

Lees meer...

Zaterdag 7 mei koeiendans om 11.00 uur

kij yn stâlEindelijk is het zover. Komende zaterdag om 11 uur precies doen we de deuren van de stal weer open en kan de koeiendans beginnen. Iedereen is vanaf 10 uur welkom. De koffie staat klaar.

Waarschijnlijk zaterdag koeiendans

hynsteblomDe koeien gaan dit weekeinde naar buiten. Afhankelijk van hoe snel het land opdroogt, wordt het vrijdag, zaterdag of zondag. De voorlopige inschatting is dat het zaterdag wordt. Zodra het definitief is, sturen we weer een nieuwsbrief.

De koeiendans komt in zicht..... ?

sinneskynDe weerberichten voor de tweede helft van de komende week zijn goed. Als ze uitkomen en het land droogt goed op, dan gaan de koeien (onder voorbehoud) het komende weekeinde naar buiten en hebben de jaarlijkse koeiendans. Dat is dan bijna een maand later dan vorig jaar. Zodra de datum definitief is, sturen we een nieuwsbrief rond.

Voorlopig nog geen koeiendans

We kunnen voorlopig nog geen koeiendans houden. Het land droog wel mooi op, maar de weerberichten voor het weekeinde en week daarna zijn ronduit slecht en de weilanden zijn nog lang niet droog genoeg voor de koeien.

Ook dit weekeinde nog geen koeiendans

waarkaartsjeDoor de regen van de afgelopen week is het land nog steeds te nat voor de koeiendans. Hopelijk wordt het volgende week of die week daarop als het weer het toelaat.

Koeiendans uitgesteld

IMG 1441Helaas moeten we de koeiendans uitstellen. Het land is nog niet droog genoeg en de weerberichten geven aan dat het zeker niet droger zal worden de komende dagen. Dat betekent dat we hebben besloten de koeien in elk geval in de paasdagen nog niet naar buiten te laten.

Mocht het weer sterk afwijken van het weerbericht de komende twee dagen, dan is er een kleine kans dat het alsnog wel doorgaat, maar wij rekenen daar niet op.